FRNKIE Wins FunX talent!

FRNKIE Wins FunX talent!

Het negende seizoen van FunX Talent is alweer voorbij. Dat betekent dat er ook een officiële winnaar is van de speciale producerseditie! Hoewel jurylid Dopebwoy het liefst had willen weglopen, geeft hij uiteindelijk toch het verlossende woord… Samen met gastjuryleden Kalibwoy, Monsif en Soundflow benoemde hij niemand minder dan FRNKIE tot de enige echte winnaar!

A CAPELLA

ZeroDixRoger Davids en FRNKIE waren nog in de race voor de winst. De finaleopdracht? De jongens moesten een nieuwe track maken met a capella’s van bestaande nummers van Dopebwoy. FRNKIE koos voor Niks Aan Doen,ZERODIX voor Minimaal en Roger Davids voor Binnen Met M’n Boys.

1. FRNKIE
Dopebwoy had onmiddellijk al gezien dat FRNKIE veel talent had. “FRNKIE kwam in de afgelopen weken telkens binnen en liet zien dat hij nummer één was. Maar dat moest hij ook bewijzen met zijn beats. Elke keer wist hij dat te bewijzen.”

2. ZeroDix

ZeroDix wist iedere week opnieuw te verbazen. Volgens Dopebwoy liet hij de afgelopen weken veel vooruitgang zien. ”Dit was je hardste beat tot nu toe. Je liet zien dat je muzikaal bent en liet livesongs horen. Het was echt gek. Dit was echt een moeilijke strijd.”

3. Roger Davids

Roger Davids heeft volgens Dopebwoy wekenlang FunX Talent gedomineerd. Hij heeft zijn eigen sound laten horen en heeft meermaals bewezen dat hij goede tracks kan maken. Helaas eindigt hij deze week op drie.“Je bent heel goed in het verrassen, maar het was deze keer te veel. Je had heel veel stijlen gebruikt, maar daardoor raakte je mij kwijt.”

WINNAAR

FRNKIE wint onder andere een studiosessie met Dopebwoy. Samen gaan ze een track maken die airplay krijgt op FunX. FRNKIE is ontzettend blij met de winst en is zelfs een beetje sprakeloos.
“Bro, wat moet ik zeggen man? Dit was één van de battles waarin niemand boeng kaka was. Iedereen levelde. Iedereen is goed op zijn eigen manier. Dat ik zou winnen is… oooo deeeee!”